onsdag 28 maj 2014

Sista besöket i Sydney

Mina sista dagar i Australien avslutades i Sydney. Min resa började i Sydney och det var också där jag ville avsluta den. Sydney är och förblir min favoritstad. Jag tror att det mycket har och göra med vad jag förknippar den med, frihet. Känslan att komma dit ensam och veta att nu är det jag som bestämmer, vad jag vill göra, vad jag vill se och hur jag vill spendera mina pengar. Förutom Canberra som jag bodde i så är Sydney den stad som jag har spenderat mest tid i. Jag känner mig riktigt hemma där. Tänk att kunna säga det om en stad på andra sidan jorden. Sydney är mitt andra hem. 

Jag förundras fortfarande av denna byggnad. 

Även skyskraporna är vackra

Bara att var i Sydney får mig att må så oerhört bra. Jag kan inte göra något annat än att le.

En av mina favoritplatser i Sydney är Manly. En strand en halvtimmes färjetur från staden. Åka till Manly var något av det första jag gjorde i Australien. Elin och jag åkte dit, njöt av att vi var i Australien och förälskade oss i Frozen Yoghurt. Jag gjorde samma sak än en gång. Och varje gång jag besöker Manly upptäcker jag något nytt. Ett mysigt café, en del av stranden som jag tidigare inte sett eller billiga surfbrädor. Denna gång var det mer känslan. Jag vet inte när jag kommer tillbaka hit. Stannade extra länge bara för att suga ur det sista ur platsen.  I säkert en timme satt jag i telefon med Genevieve, min granne från Canberra. Vi båda var på gränsen till tårar. Jag åker härifrån. Jag ska lämna Australien. Det är nästan ofattbart efter en sådan här lång tid. 

Hade sett fram emot att se en fantastisk solnedgång min sista kväll i Australien. Men allt blir inte alltid som man tänkt sig. Och ibland är det tur. Det oförutsägbara kan vara väl så spännande. Himlen fick mig att tänka på mitt äventyr här, det har varit spännande, oförutsägbara saker har skett, vägar har korsats men tillsammans har det varit väldigt vackert. Perfekt rent utsagt. 

Nu kan jag säga att jag sett Opera Huset från alla vinklar. Gått runt. Åkt färja förbi. Gått över Harbour Bridge och sett byggnaden från andra sidan vattnet och så har jag flugit över det! 

Harbour Bridge och Opera Huset, ikonerna för Sydney och Australien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar