söndag 9 mars 2014

Manly

Igår så tog vi färjan till min favoritplats i Sydney, Manly. Så oerhört vackert. Vi njöt av vädret, åt lunch på stranden, vandrade längs stranden och stannade för en stunds sol och bad. Jag måste vara ett levande exempel på att man får färg trots solkräm. Blå himmel och en lätt bris. Två av Cornelias vänner befinner sig också i Sydney så vi mötte upp med dem.
Färjeturen ut. En halvtimmes resa. Förbi Opera Huset och staden. 

Stranden var fylld med människor som njöt av Australiens höst. Japp, mars är en höstmånad för dem. För oss svenskar (mig och Cornelia) så skulle vi kalla denna värme för högsommar. Ja, om ens det. 27° är ganska perfekt! 

Jag mådde bra

Vi tog en promenad längs klipporna. Så här smala trodde vi att vi var.

Fast egentligen ser vi ut så här och är lika glada för det!

Cornelia, Frida och Frida. De introducerade mig till Ben & Jerry's glass. Visst var det gott. Men nästan liiite för mycket va? Godis, glass, topping, allt i ett. Hur som helst. Glass i den här värmen är behövligt!

På vägen tillbaka såg vi någon som gjorde Parasail. Blev väldigt sugna på att själva testa på det!

Cornelia fick se Opera Huset på nära håll för första gången

Och vi var stentuffa i våra bakåtvändna kepsar!

Kvällen spenderades med Picknick i Hyde Park. Mötte upp min kompis Ted och hans travel mate. En skön kväll. God mat och trevligt folk. 

Nu har vi sovit för sista gången på äcklig-hostellet. Mögliga duschdraperier, smutsigt kök som vi aldrig skulle laga mat i, oren disk. Ja, jag skulle kunna fortsätta men nej, det räcker så. Imorgon har jag bokat in oss på Wake Up, det finaste (och dyraste) hostelet i Sydney. Vi förtjänar det!

1 kommentar:

  1. Så underbart!!! Och vilka fantastiska foton, förstår att ni njuter allt ni orkar!!!! Stor kram <3 från oss på Orust

    SvaraRadera