tisdag 15 april 2014

Cyklonen

Vet inte hur mycket ni har har hört där hemma om cyklonen som härjar runt här i norra Australien. Det är illa. Riktigt illa. Vi har inte varit precis i närheten, men har ändå råkat ut för dess konsekvenser.

Nu är vi i Airlie Beach. Hit åker man för att åka ut på Whitsundays. Segla i havet, snorkla i barriärrevet och se vita stränder. Vi kom hit efter en 16h bussresa från Noosa. En resa som gick förvånansvärt bra. Sov väldigt mycket. Vi kom hit, checkade in på hostellet och stack ut på upptäcktsfärd. Bokade en båttur för söndag. Tror ni att den blir av? Nej! Jag har aldrig tidigare sett sådant oväder. Skyfall, storm, åska. Översvämmade vägar så vi blev i stort sett strandade på hostellet. Inga båtar fick lov att lämna fastlandet och de som car ute på havet skulle om möjligt ta sig tillbaka in.I Cairns är det betydligt värre. Träd på vägar, förstörda hus osv.

Kortspel, filmtittande och tidigt i säng. Vi hade ombokat vår båttur till måndagen men var ganska förberedda på ännu en inomhus dag. Turen blev inställd. Vaknar upp och möts av strålande solsken och klarblå himmel. Vilken förändring! Ingen båttur men inte heller någon inomhus dag. Låg vid lagunen, mötte upp med människor från Fraser Island och åt gott.

Cyklonen har haft klass 4 varning och nu åker vi norrut. Fortsättning följer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar