måndag 31 mars 2014

Den soliga delen av Byron Bay

Vad har vi sett i Byron? Regn, regn och så lite monsunregn. Vad har vi gjort? Druckit kaffe, ätit glass, två gånger på raken faktiskt och druckit islatte med glass. 

På fredagen så trotsade vi dock regnet. Är vi i Byron Bay så vill vi ju ändå se deras berömda fyr. Vi började gå och halvvägs så blåste faktiskt regnet bort och vi fick lite sol.


Fyren var faktiskt riktigt häftig. Havet var häftigt med stora vågor som slog mot branta klippor. 

Vi blev glada över att få lite sol på näsan


Planen för lördag var att lämna staden kl 11. Det blev inte så då bussen var fullbokad. Solen sken och istället spenderade vi dagen på stranden. Dock efter att vi blivit ordentligt irriterade på alla reseföretag som vill sälja paketresor för Östkusten. Det finns massa sådana företag i Australien och Byron Bay är inget undantag. Från hostellet och till mataffären tror jag att vi blev stoppade av två människor som frågade om vi skulle resa norrut och bokat alla våra tours. Mellan mataffären och stranden blev vi stoppade av två till. Så oerhört irriterande. Ett nej betyder ett nej. Det är ganska vanligt att backpackers använder sig av sådan företag. Vi har dock valt att inte göra det. Vi fixar allt själva, allt från surfcamp, Fraser Island tour, till hostel och mat. Då vet vi vad vi får och slipper köpa grisen i säcken.

Byron Bay är verkligen en hippiestad. För att passa in här så bör man klä sig i batikkläder, clownbyxor, ha dreadlocks och tatueringar och röka weed. Inte riktigt min stad. Men definitivt häftigt och se. Skönt att få se staden i solsken också, allt blir mycket finare och roligare då


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar